Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές 2010: έκλεισαν οι κάλπες

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ολοκληρώθηκε στις 7 το απογεύμα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων περιφερειαρχών και δημάρχων σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα», λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διένειμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Oλοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Ο «Καλλικράτης», η νέα αρχιτεκτονική για την τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε θεμελιώδης επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που νομοθετήθηκε και υλοποιείται άμεσα.

Νέοι ισχυροί Δήμοι και αιρετή Περιφέρεια για να μεταφερθούν τα κέντρα αποφάσεων δίπλα στον πολίτη και με τη συμμετοχή του.

Στην κρισιμότατη αυτή καμπή για τη σωτηρία της χώρας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του εθνικού μας καθήκοντος, η Κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν κάθε προσπάθεια ανακοπής του σχεδίου για τη διάσωση, αλλά και την αναμόρφωση της χώρας. Οι κάλπες έκλεισαν. Ο λαός ήδη μίλησε. Αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο Πρωθυπουργός, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προστασία των κόπων, των θυσιών, αλλά και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού θα τοποθετηθεί με απόλυτη ευθύνη και ειλικρίνεια απέναντι στον ελληνικό λαό, μόλις υπάρξει σαφής, αξιόπιστη και καθαρή εικόνα των στοιχείων που συναποτελούν την ετυμηγορία των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την κατοικία του στο Καστρί με κατεύθυνση πρώτα την Ιπποκράτους και μετά το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να κάνει δηλώσεις περίπου στις 10 το βράδυ.

Πηγή: i-live

Σχόλια