Άνοιξαν οι κάλπες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

0
14

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες για την ανάδειξη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλών σε όλη την επικράτεια.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 9,30 το βράδυ, όταν θα έχει συγκεντρωθεί το 10% από τα εκλογικά κέντρα.

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόστο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σε δύο περιοχές, στο Βελβεντό, Κοζάνης και στη Γαύδο οι κάτοικοι αρνούνται να προσέλθουν να ψηφίσουν.

Οι κάτοικοι του Βελβεντού απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές,  μετά από σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε τοπικό δημοψήφισμα και τις λαϊκές συνελεύσεις των πολιτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Επίσης, από τις εκλογές απέχουν και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.

Στην ακριτική Γαύδο με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μόνιμων κατοίκων, οι ψηφοφόροι απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους του διαγωνισμού για την δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει το νησί με την Κρήτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο.

«Σήμερα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν κι ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση. Μήνυμα για αλλαγή πορείας. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα στο Παγκράτι, όπου ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί, δήλωσε ότι «Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια στον Δήμο Αθηναίων πιστεύω ότι θα συνεχιστεί. Για μια Αθήνα με μεγαλύτερη ασφάλεια, με κοινωνική ευαισθησία, με πράσινη ανάπτυξη και με πολιτισμό».

Πηγή: i-live

Σχόλια