Εκλογές: Οδηγίες για το πως θα ψηφίσουμε

0
7

Ειδήσεις Ελλάδα.

Εκτός από τα απλά και καθιερωμένα τα οποία παραμένουν τα ίδια δηλαδή ταυτότητες, διαβατήρια κ.λ.π., ο «Καλλικράτης» έχει αλλάξει τους σταυρούς προτίμησης ιδιαίτερα σε εκείνους του δήμους που έχουν συνενωθεί.

Όωπς αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», θα υπάρχουν σαφείς οδηγίες πάνω στο ψηφοδέλτιο όπως και αφίσες πίσω από το παραβάν που θα ενημερώνουν ότι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι δεν χρειάζονται «σταύρωμα».

Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν από τους αναρτημένους καταλόγους στους δήμους. Επίσης, από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) με τον τίτλο «μάθε πού ψηφίζεις»

Ειδικά για την Αττική υπάρχει και η Ιστοσελίδα της Νομαρχίας www.nom-athinas. gov. gr. αλλά και η τηλεφωνική γραμμή 8011139000 με αστική χρέωση που λειτουργεί ήδη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και σας ενημερώνει.

Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή οποιαδήποτε σχετική προσωρινή βεβαίωση των Αρχών (δηλαδή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου-ψηφοφόρου).

Θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία για περιφερειάρχη και μία για δήμαρχο.

Πρώτα ψηφίζουμε για δήμαρχο και στη συνέχεια για περιφερειάρχη.

Επάνω στα ψηφοδέλτια θα υπάρχει ειδική ένδειξη για τον αριθμό των σταυρών που προβλέπεται κατ” ανώτατο όριο να βάλει ο εκλογέας.

Για τις περιφερειακές εκλογές ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης.

Αντίθετα σταυρό προτίμησης χρειάζονται οι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Για τις δημοτικές εκλογές σταυρό προτίμησης δεν χρειάζονται οι δήμαρχοι. Αντίθετα, σταυρό χρειάζονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ειδικά για την Αττική, στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού, Βόρειου, Δυτικού και Νότιου Τομέα βάζουμε έως και 4 σταυρούς.

Στις περιφερειακές ενότητες Πειραιώς και Ανατολικής Αττικής μέχρι 3 σταυρούς, στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής μέχρι 2 σταυρούς και στην περιφερειακή ενότητα Νήσων μέχρι έναν σταυρό.

Πηγή: i-live

Σχόλια