Ο Πράσινος Πλανήτης στο Cinema Park

0
15

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

To Cinema Park παρουσιάζει μια νέα θεματική ενότητα αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», η ενότητα «Πράσινος Πλανήτης-Φροντίζοντας της γη μας», καλεί μέσα από ένα διαδραστικό θέαμα  που εκτείνεται σε διάφορες αίθουσες, τους θεατές να δουν τον πλανήτη σαν το δικό τους σπίτι.

Το Cinema Park βρίσκεται στο Odeon Starcity στο Νέο Κόσμο και τις καθημερινές λειτουργεί με σχολεία, ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτό για το κοινό.

Η ενότητα επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά θέματα όπως η ενέργεια , η κλιματική αλλαγή και η βιοποικιλότητα.

Χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, κάθε ένα από τα οποία εκτυλίσσεται σε διαφορετική αίθουσα:

Τρισδιάστατη Αίθουσα: Οι επισκέπτες φορούν ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά και παρακολουθούν εικόνες για την προέλευση της τροφής και της ενέργειας, ενώ εξηγούνται έννοιες όπως υπερκατανάλωση και αειφόρος ανάπτυξη.

Αίθουσα Μουσικής: Ο φωτισμός και τα προηγμένα ηχητικά συστήματα ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε διάφορα περιβάλλοντα και οικοσυστήματα, παρουσιάζοντας το πώς τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι αλληλοεξαρτώνται, ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουν.

Διαδραστική Αίθουσα: Η Διαδραστική Αίθουσα απαιτεί τη συμμετοχή του κοινού, με τη βοήθεια ενός ειδικού τηλεχειριστηρίου, και παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας από τους επισκέπτες θα μπορέσει να συμμετάσχει στην παγκόσμια προσπάθεια για το σχεδιασμό του μέλλοντός μας.

Αίθουσα Κίνησης: Οι επισκέπτες βλέπουν, νιώθουν και μυρίζουν τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στη γη.

Οι παρούσες και πιθανές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζονται με ασυνήθιστο τρόπο, καθώς νερό και αέρας τους ταξιδεύουν σε μία συναρπαστική εμπειρία.

Η ταινία τελειώνει με μια σειρά προτάσεων που θα δώσουν τέλος στην κλιματική αλλαγή.

Η νέα θεματική ενότητα «Πράσινος Πλανήτης – Φροντίζοντας τη γη μας» προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 15:00.

Επίσης, κάθε Κυριακή προβάλλονται οι θεματικές ενότητες «Άγρια Φύση» και «Δυνάμεις της Γης».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια