ΟΗΕ: η κλιματική αλλαγή απειλεί την ανθρώπινη ανάπτυξη

1
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιεί ότι η έλλειψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θέτει σε κίνδυνο δεκαετίες προσπαθειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στις φτωχότερες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Στην ετήσια έκθεση για την ανθρώπινη ανάπτυξη, αναφέρεται ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει σημειωθεί «ουσιαστική πρόοδος» στην ανθρώπινη ανάπτυξη πάρα την οικονομική κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα 34 εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τις δουλειές τους.

«Το προσδόκιμο όριο ζωής έχει ανέβει, περισσότεροι άνθρωποι μορφώνονται τώρα και έχουν καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Έχει σημειωθεί πρόοδος στο τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, δήλωσε η Jeni Klugman, διευθύντρια του τμήματος Ανθρώπινης Ανάπτυξης.

Η Klugman επισήμανε ότι η κλιματική αλλαγή, η σημαντικότερη απειλή για τον πλανήτη, εμποδίζει την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στη γεωργία είναι μεγάλοι, καθώς η αλλαγή του κλίματος έχει ως αποτέλεσμα συχνότερες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, καταστροφές στις καλλιέργειες,  μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας και αύξηση στις τιμές των τροφίμων.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και εμποδίζει την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Το χειρότερο σενάριο αναφέρει η έκθεση είναι μέχρι το 2050 η κατανάλωση δημητριακών κατά κεφαλήν θα μειωθεί κατά ένα πέμπτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πεινάσουν 25 εκατομμύρια παιδιά στη Νότια Ασία.

Οι χώρες που έχουν σημειώσει τη μικρότερη πρόοδο είναι αυτές στην Υπό-Σαχάρια Αφρική, οι οποίες έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό του HIV.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. [Στην ετήσια έκθεση για την ανθρώπινη ανάπτυξη, αναφέρεται ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει σημειωθεί «ουσιαστική πρόοδος» στην ανθρώπινη ανάπτυξη πάρα την οικονομική κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα !!!!34 εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τις δουλειές τους!!!!.]

    Καλά είναι σοβαροί;
    Μας περνάνε για ηλίθιους ή προσπαθούν να μας κάνουν με αυτά που λένε;

Comments are closed.