Απέκλεισαν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης οι συμβασιούχοι

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Συνδέσου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να συσσωρευτούν τα σκουπίδια στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η εν λόγω κινητοποίηση ήρθε μια ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία απέρριψε τις προσφυγές των 160 συμβασιούχων του Συνδέσμου.

Από το πρωί, οι συμβασιούχοι δεν αφήνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων να αδειάσουν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, παρά μόνο όσα περιέχουν νοσοκομειακά απόβλητα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ζουρνάς δήλωσε ότι:

«Η αποκομιδή γίνεται κανονικά από τους δρόμους, όμως οι συμβασιούχοι έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ. Κάνω έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει άμεση στην έγκριση συμβάσεων έργου για το απαραίτητο προσωπικό, μέχρι να διαμορφωθεί ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Το πρωί στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκε ο δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος, ο οποίος ότι «Μετά την απόφαση του δικαστηρίου το έργο είναι στον αέρα και κινδυνεύουμε με πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια