Σωροί σκουπιδιών στη Νάπολη

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους τόνους σκουπιδιών στη Νάπολη της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

«Θαμμένη» σε 2.200 τόνους σκουπιδιών είναι η Νάπολη, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των κατοίκων κατά της νέας χωματερής στην περιοχή.

Οι τεράστιοι σωροί από τα σκουπίδια κλείνουν τους δρόμους, ενώ σημειώθηκαν συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Οι διαδηλώσεις στην πόλη Τζουλιάνο, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στη μεταφορά των απορριμμάτων στη Ραβένα ντελ Ρε, καθυστερούν την αποκομιδή των σκουπιδιών στη Νάπολη.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής, όταν ένας αστυνομικός τον χτύπησε.

Επίσης, πολλά οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών υπέστησαν υλικές ζημιές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε την περασμένη Πέμπτη ότι το πρόβλημα θα λυθεί και «μέσα σε τρεις ημέρες» θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια από τη Νάπολη.

Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό.

Μάλιστα, την Παρασκευή δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους δημάρχους των εμπλεκόμενων κοινοτήτων, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση των σκουπιδιών.

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, στο Τερτσίνιο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Νάπολη, σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, που ζητούν το κλείσιμο της ανοιχτής χωματερής που υπάρχει στην περιοχή και αντιτίθενται στο άνοιγμα μιας νέας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι θα ανοίξει και δεύτερη χωματερή στο Τερτσίνιο.

Παρά αυτή τη συμφωνία οι σωροί από τα σκουπίδια παραμένουν στη Νάπολη, καθώς υπάρχουν προβλήματα στις δύο χωματερές, όπου έπρεπε να πάνε τα απορρίμματα που αρχικά προορίζονταν για το Τερτσίνιο.

Σχόλια