Διαδηλώσεις για το «πυρηνικό έγκλημα» στην Ινδία

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή γιγάντιου πυρηνικού εργοστασίου στην πόλη Jaitapur της Ινδίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση Greenpeace International, το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο του κόσμου θα περιλαμβάνει έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες, που θα αγοραστούν από τη γαλλική Areva.

Πέρα από τους κινδύνους για την υγεία και το φυσικό περιβάλλον, το εργοστάσιο απειλεί και τη διαβίωση 10.000 αγροτών και ψαράδων στην περιοχή, καθώς τα χωράφια τους απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του έργου.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο δρόμο φωνάζοντας ότι «η περιουσία τους αξίζει πολύ περισσότερο από μια δουλειά στο εργοστάσιο και μια μικρή αποζημίωση».

Η συμμετοχή στην πορεία ήταν πολύ μεγάλη και η αστυνομία συνέλαβε περίπου 700 ανθρώπους χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διαλύσει το πλήθος.

«Ήταν σα να είχαμε στρατιωτική κατοχή, καθώς ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για τη διατήρηση της τάξης. Το κράτος φαίνεται να ενεργεί ενάντια στη βούληση των πολιτών του», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές στη Jaitapur περιγράφοντας τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια