Ο Χάρισον Φορντ στη μάχη για τη διάσωση της βιοποικιλότητας

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη 10η Συνδιάσκεψη των κρατών μερών της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα συμμετείχε ο Χάρισον Φορντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας με τη συμμετοχή αντιπροσώπων 193 χωρών του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι, εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός, ο Χάρισον Φορντ είναι και πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Conservation International».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ναγκόγια, ο 68χρονος ηθοποιός μίλησε για τις προκλήσεις που θέτει παγκοσμίως η απώλεια της βιοποικιλότητας και η καταστροφή των οικοσυστημάτων.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και υπηρεσίες υγείας, ενώ επισήμανε ότι τα παγκόσμια αποθέματα αλιευμάτων έχουν μειωθεί κατά 90%.

«Η φύση δεν χρειάζεται τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρειάζονται τη φύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρισον Φορντ τονίζοντας ότι τα επόμενα 30 χρόνια η έλλειψη τροφίμων και πόσιμου νερού θα ενταθεί εξαιτίας του υπερπληθυσμού.

«Αν αξιολογούσαμε την οικονομική αξία των οικοσυστημάτων που η φύση παρέχει στην ανθρωπότητα, θα καταλαβαίναμε ότι έχουμε υποτιμήσει την αξία των υγειών μας οικοσυστημάτων».

«Αυτά είναι φοβερά προβλήματα, ωστόσο υπάρχει λύση. Η προστατευόμενες περιοχές είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη μείωση του ρυθμού απώλειας της βιοποικιλότητας», δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες να προστατέψουν τουλάχιστον το 25% της ξηράς και το 15% των ωκεανών μέχρι το 2020.

Επιπλέον, ο Χάρισον Φορντ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τη Βιοποικιλότητα.

«Πριν 17 χρόνια ο πρόεδρος Κλίντον δεσμεύτηκε να επικυρώσει τη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Σαν Αμερικανός πολίτης ζητώ από την κυβέρνηση μου να επικυρώσει το συμβατικό κείμενο», υπογράμμισε.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια