Συνάντηση Μπιρμπίλη με Ούγγρο Πρέσβη

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ενόψει της Ουγγρικής Προεδρίας της EE, το πρώτο εξάμηνο του 2011, συναντήθηκε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης, με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Jozsef Toth.

Ο Ούγγρος Πρέσβης, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ότι κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της χώρας του πρόκειται να προωθηθεί η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020, για την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνική ατζέντα, την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα, στον τομέα της ενέργειας, εκτός από την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας,  αναγνωρίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι η υλοποίηση των αγωγών Ελλάδος-Βουλγαρίας, Βουλγαρίας-Ρουμανίας και Ρουμανίας-Ουγγαρίας, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμφωνήθηκε ο Πρέσβης κ. Toth να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα.

Τέλος, αναφέρθηκαν στην πρόσφατη οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στην Ουγγαρία, από διαρροή τοξικής λάσπης  και στα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια