Σπάνιο είδος αετού βρέθηκε πυροβολημένο

0
123

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Νεαρός σπιζαετός (Hieraaetus fasciatus) ή Φιλάδελφος, βρέθηκε πυροβολημένος στη Μύκονο, παρελήφθη από την ΑΛΚΥΟΝΗ στην Πάρο και χειρουργήθηκε στην Αθήνα από τον κτηνίατρο της ΑΝΙΜΑ Αχιλλέα Ακρίβο παρουσία του κτηνιάτρου της ΑΛΚΥΟΝΗΣ Πάνου Μαραφέλια.

Ο Φιλάδελφος είναι ένας μεσογειακός αετός, ο δεύτερος πιο σπάνιος αετός της Ευρώπης, προτιμά να κατοικεί στα νησιά και σε περιοχές που γειτονεύουν με θάλασσα, κυνηγά πουλιά στον αέρα αλλά και μικρά θηλαστικά στο έδαφος. Ένα εκπληκτικό πραγματικά πουλί.

Δυστυχώς καμιά φορά τα άπειρα νεαρά βρίσκουν εύκολη λεία τiς κότες ελεύθερης βόσκησης με αποτέλεσμα να πυροβολούνται από τους ιδιοκτήτες των κοτετσιών, μιας και οι περισσότεροι πλέον κάτοικοι των νησιών είναι κάτοχοι κυνηγετικού όπλου.

Ο συγκεκριμένος νεαρός μόλις γίνει καλά θα σταλεί στην Πάρο, στις εγκαταστάσεις της ΑΛΚΥΟΝΗΣ, για την προετοιμασία της επανένταξης.

Στην απελευθέρωση θα είμαστε όλοι, μαζί.

Γιατί, πέραν της σημασίας που έχει η επανένταξη ενός ατόμου  του είδους του για τη βιοποικιλότητα, αυτή η ιστορία συμβολίζει,για όσους δραστηριοποιούμαστε με σοβαρότητα και συνέπεια στην περίθαλψη, την αναγκαιότητα και τη δύναμη  της συνεργασίας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια