Γιώργος Παπανδρέου: ζήτησε "ψήφο αυξημένης ευθύνης" από την Κοζάνη

0
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ψήφο αυξημένης ευθύνης απέναντι στο μέλλον της χώρας, ζήτησε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου μίλησε στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι δικαιολογημένη η οργή των πολιτών και είναι μια πραγματικότητα που την καταλαβαίνει, άλλα τους κάλεσε να ψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζει το κυβερνόν κόμμα.

Χαρακτήρισε την ψήφο στην αντιπολίτευση ψήφο φόβου και ανασφάλειας, απέναντι στη δύναμη δημιουργίας και αλλαγών που εκφράζουν –κατά τον ίδιο- οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι.

Επανέλαβε δε πως στη δημοκρατία δεν υφίστανται αδιέξοδα και κάλεσε το εκλογικό σώμα να υποστηρίξει την προσπάθεια σωτηρίας που καταβάλλει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση τις χαρακτήρισε «μαγικές λύσεις» και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται να «παραμυθιάσει» τον κόσμο με μαγικές λύσεις όπως κάνει η ΝΔ.

Όσον αφορά στα «αυτοδιοικητικά», ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο «Καλλικράτης» έρχεται να σπάσει το πελατειακό κράτος το οποίο είναι στο DNA της συντήρησης και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει και στηρίζει καθαρά πρόσωπα που είναι υπέρ της διαφάνειας, ώστε οι Έλληνες να ξέρουν που πάνε τα λεφτά τους.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα θέματα της Δυτικής Μακεδονίας και είπε ότι η περιοχή είναι, μπορεί και πρέπει να παραμείνει ενεργειακό κέντρο μπαίνοντας στην στροφή προς τις νέες, καθαρές και πράσινες μορφές ενέργειας καθώς και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: i-live news

Σχόλια