Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου σε περίπτωση ήττας του ΠΑΣΟΚ

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στις 12 Δεκεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν οι πρόωρες εκλογές, εάν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί την επόμενη εβδομάδα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του στην διακαναλική συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας, όπου ανέφερε: «Ή μας ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές ή πάμε σε εθνικές εκλογές»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας <<Τα Νέα>> σε περίπτωση καθαρής ήττας του ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθούμε πρόωρα στις κάλπες, είτε στις 5 είτε στις 12 Δεκεμβρίου, με τη τελευταία ημερομηνία να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται το σενάριο να αναβληθεί ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου και να προκηρυχθούν <<δίδυμες>> εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου στους συνεργάτες του, οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος σε περίπτωση ήττας στις 7 Νοεμβρίου.

Παράλληλα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τοποθετούν το ΠΑΣΟΚ 8 μονάδες πάνω από τη Νέα Δημοκρατία και με το νόμο Παυλόπουλου, που δίνει στο πρώτο κόμμα 50 έδρες μπόνους, θα εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια