Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου με τις παρελάσεις

0
27

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου τςη 28ης Οκτωβρίου, με τη μαθητική παρέλαση στην  Αθήνα και τη στρατιωτική στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα», στην παρέλαση στην Αθήνα συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά σχολεία, 11 γυμνάσια, 15 λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών των Special Olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.

Νωρίτερα, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία παρέστη στην παρέλαση αφού συνεχάρη τα παιδιά, δήλωσε ότι ««Προϋπόθεση όμως γι’ αυτό είναι να προτάξουμε το συλλογικό του ατομικού συμφέροντος, το εθνικό του κομματικού. Σε όλα τα επίπεδα να επιτευχθεί δημοκρατική συνεννόηση. Κυρίως αυτό πρέπει να συμβεί στην Παιδεία. Εμείς προχωρούμε στο νέο Λύκειο, στο νέο σχολείο στο νέο Πανεπιστήμιο, για να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά μας».

Η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Ελίζα Βόζενμπεργκ, σε δήλωση της, εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά με σοβαρότητα και ευθύνη.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη και δύσκολη, αλλά -όπως είπε- ο ελληνικός λαός ενωμένος θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η βροχή στη Θεσσαλονίκη δεν εμπόδισε το πλήθος κόσμου να συρρεύσει στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δεν παρέστη λόγω ίωσης στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Στο μήνυμα του σημειώνει ότι:

«Το Έπος του ‘40 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια.

Ο ηρωϊσμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν. Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση».

Πηγή: econews


Σχόλια