Τα σκυλιά αναγνωρίζουν τα πρόσωπα μας

1
197

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα σκυλιά αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των ιδιοκτητών τους.

Κατά τη διάρκεια των τεστ, τα σκυλιά που συμμετείχαν δυσκολευόντουσαν να αναγνωρίσουν τους ιδιοκτήτες τους όταν αυτοί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα adespoto. gr., τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι τα χιλιάδες χρόνια εξημέρωσης των σκύλων και η μετατροπή τους σε κατοικίδια ζώα, έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά τους.

Τα σκυλιά που συμμετείχαν φάνηκε ότι κοίταζαν στο πρόσωπο τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι διέσχιζαν το δωμάτιο και μπαινοβγαιναν από διάφορες πόρτες.

Όταν οι ιδιοκτήτες τους κάλυψαν τα πρόσωπά τους και μπήκαν στο δωμάτιο τα σκυλιά τα είχαν λίγο χαμένα. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι τα άγρια σκυλιά βασίζονται σε σημάδια του σώματος από άλλα ζώα, στις αγέλες τους για να αναγνωριστούν, αλλά πλέον τα κατοικίδια σκυλιά έχουν κοινωνικοποιηθεί τόσο πολύ με τους ανθρώπους που μπορούν να τους αναγνωρίσουν από εκφράσεις του προσώπου τους.

Ουσιαστικά, αυτό είναι ένα παραπροϊόν των χιλιάδων ετών εξημέρωσης των σκύλων.

Στην ίδια έρευνα φάνηκε ότι τα ηλικιωμένα σκυλιά ήταν λιγότερο ικανά να εστιάσουν στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη τους.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Animal Behaviour.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. merikes fores skeutomai poso agrioi eimaste e loipon kataligo sto eksis : o anthropos einai to xeirotero eidos pou exei perpatisei stin gi kai xrizei eksafanismou entelei!!!!!!!!!

Comments are closed.