ΑΒ Βασιλόπουλος: οικολογικό κατάστημα στη Σταμάτα

0
355

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η ΑΒ Βασιλόπουλος άνοιξε την Τρίτη το πρώτο της οικολογικό κατάστημα, AB Green Store, στη Σταμάτα Αττικής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «με το άνοιγμα του 222ου καταστήματος, η αλυσίδα εγκαινιάζει μια νέα εποχή, όσον αφορά την κατασκευή των καταστημάτων της, που προσανατολίζεται στην εφαρμογή πρακτικών που μπορούν να παράγουν και να εξοικονομούν ενέργεια σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως και το 40% σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα».

Η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ανεμογεννήτριας, για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τα ανοίγματα οροφής για φυσικό αερισμό, οι φωτοσωλήνες για φυσικό φωτισμό, τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας στα ψυγεία, το σύστημα γεωθερμίας που αξιοποιεί τη θερμότητα του εδάφους για τη θέρμανση του κτιρίου το χειμώνα και αποβολή της θερμότητας το καλοκαίρι, το σύστημα συλλογής του βρόχινου νερού και αξιοποίησης του είναι μόνο μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας στο AB Green Store.

Εκτός από το ξεχωριστό design του, για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον όπως μάρμαρο, ξύλο, ασβεστόλιθος κ.τ.λ., το AB Green Store διαθέτει καρότσια από ειδικό ανακυκλωμένο πλαστικό και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επιπλέον οι καταναλωτές μπορούν να βρουν Μονάδα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης επτά  υλικών, καθώς και κάδους για ανακύκλωση λαδιού και λαμπτήρων.

Το καινοτόμο κατάστημα ΑΒ Green Store εκτείνεται σε ένα επίπεδο 1.150 τ.μ., διαθέτει επτά ταμεία, πάρκινγκ 86 θέσεων και απασχολεί 57 άτομα προσωπικό.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια