Πράσινα σχολεία στην Αττική

0
218

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Τρία πράσινα σχολεία λειτουργούν ήδη στην Αττική και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να αυξηθούν σε 25, με προοπτική να φθάσουν τα 100 έως τα μέσα του 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στις νέες σχολικές μονάδες στην Αθήνα, στον Πειραιά και το Φάληρο, έχουν τεθεί σε λειτουργία φωτοβολταικά συστήματα.

Η εγκατεστημένη ισχύς ξεπερνά τα 900 κιλοβάτ  το χρόνο και τα έσοδα από την πώληση του ρεύματος στη ΔΕΗ φθάνουν τα 550,000 ευρώ, τα οποία διατίθενται για τη συντήρηση των σχολείων και άλλες δράσεις που βελτιώνουν τη σχολική ζωή.

Ένα άλλο σημαντικότερο όφελος από τη λειτουργία των πράσινων σχολείων, είναι ότι αποφεύγεται η εκπομπή 1.068 τόνων CO2.

Είναι η ποσότητα που θα απορροφούσαν πάνω από 3.000 δένδρα.

Με την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος, η εγκατεστημένη ισχύς σε 100 σχολεία θα φθάσει τα 8.000 κιλοβάτ και τα έσοδα θα αγγίξουν τα 5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Οι πράσινες επιδόσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), παρουσιάστηκαν κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη δόση των 100 εκατ. θα εκταμιευθεί άμεσα και θα διατεθεί για κατασκευή ή ανακαίνιση 84 σχολείων, 31 αιθουσών πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, τόνισε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Πλ. Σακελλάρης.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια