Παπανδρέου: "Μας ψηφίζετε ή πάμε σε πρόωρες εκλογές"

1
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Ή μας ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές ή πάμε σε εθνικές εκλογές» ήταν το δίλημμα που έθεσε στους Έλληνες πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (25/10).

Ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγή που έκανε προτού δεχθεί τις απαντήσεις των δημοσιογράφων μίλησε για προσκλητήριο ευθύνης: «Κάνω προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια Ελλήνων να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Σε όλους όσους δεν θέλουν να μείνει στη μέση η τιτάνια προσπάθεια. Απέναντι στην ψήφο διαμαρτυρίας να ρίξουμε ψήφο ελπίδας και αλλαγής».

Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να «τετραγωνίσει τον κύκλο», καθώς ναι μεν δήλωσε πως στόχος είναι να πάμε μπροστά και όχι οι εκλογές, αλλά υπογράμμισε πως «αν βαρύνει η κατάσταση στη δυνατότητα να γίνουν οι αλλαγές για τη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση ελληνικού λαού».

Στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, προς τι το δίλημμα των εκλογών δεδομένης της ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά δεν απάντησε, καταφεύγοντας, ως συνήθως, σε μια άκαιρη επίθεση εναντίον της πρώην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, δήλωση αντιφατική με την πραγματοποίηση και μόνο της συγκεκριμένης συνέντευξης, η οποία είχε σκοπό να θέσει το λαό ενώπιον ενός πολιτικού διλήμματος (sic).

Σε ερωτήσεις σχετικά με το φορολογικό καθεστώς στη χώρα, αλλά και το χαρακτήρα reality που θα προσδώσει στην ελληνική κοινωνία μια δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θεωρεί το μέτρο αναγκαίο και σωστό, χωρίς να εμβαθύνει στους λόγους.

Μάλιστα, κατέφυγε συχνά στο moto «φορολογούμε τους πλούσιους στηρίζουμε τους φτωχούς», τη στιγμή που τα κύρια θύματα της φορολογικής και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για επενδύσεις 45 δις. ευρώ την επόμενη πενταετία, χωρίς ωστόσο να δώσει ένα δείγμα των πηγών χρηματοδότησής τους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Όσον αφορά στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και στη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε γκέτο, επέρριψε εξολοκλήρου την ευθύνη στη δημαρχία Κακλαμάνη.

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε το λαό να συστρατευθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποφυγή της χρεωκοπίας.

Πρόκειται για τον ίδιο λαό που υπόκειται, στη μεγάλη του πλειοψηφία, τα δρακόντεια οικονομικά μέτρα και που φοροδιαφεύγει για να διασώσει ότι είναι δυνατό από τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.

Πηγή: i-live news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. με τισ δημοτικεσ εκλογες θα φανε ολοι φουντο. αγανακτησαμαι πια δεν παει αλλο.ολα τα γουρουνια την ιδια μουρι εχουν

Comments are closed.