Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στις ΗΠΑ

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

H κυβέρνηση Ομπάμα ενέκρινε τη Δευτέρα την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο στην Καλιφόρνια, το οποίο θα τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια 300.000 κατοικίες.

Σύμφωνα με το MSNBC, o υπουργός Εσωτερικών Κέν Σάλαζαρ ανακοίνωσε ότι το project  στην έρημο Mojave κοντά στο Blythe της Καλιφόρνιας, είναι το έκτο που εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση. Όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί είναι σε ερήμους».

«Το συγκεκριμένο ηλιακό πάρκο είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως και είναι ένα από στα σημαντικότερα έργα των ΗΠΑ στον τομέα των ΑΠΕ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του το 2010 και θα κοστίσει 6 δις δολάρια. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο είναι η Solar Millennium, με έδρα τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Solar Millennium στο έργο θα εργαστούν 1.066 άτομα.

Όταν ολοκληρωθεί το ηλιακό πάρκο θα απασχολεί μόνιμο προσωπικό περίπου 295 άτομα.

Ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι αντίθετες σε αυτό το πρόγραμμα, λόγω της άγρια ζωής που υπάρχει στην έρημο Mojave.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Solar Millennium θα χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα για την προστασία της άγριας ζωής στην έρημο Mojave.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια