Παραδόθηκε στους κατοίκους το πάρκο Γαζία στα Κάτω Πατήσια

0
421

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα νέο χώρο πρασίνου και αναψυχής απολαμβάνουν πλέον οι κάτοικοι της πυκνοκατοικημένης περιοχής των Κάτω Πατησίων, με τη δημιουργία και παράδοση του πάρκου Γαζία (Σκιάθου, Αιλιανού και Ευγενίου Καραβία) από τον Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για μία έκταση μεγαλύτερη των 2 στρεμμάτων, με δέντρα, θάμνους, άνθη και πράσινο, που αποδίδει ο Δήμος Αθηναίων στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα, λίγους μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση του Άλσους Προμπονά, του «μικρού Εθνικού Κήπου» της Αθήνας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου,  ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης παραβρέθηκε στην επίσημη παράδοση του πάρκου Γαζία στους κατοίκους της γειτονιάς του 5ου Δ.Δ..

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου για το έργο τους, ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να αγαπήσουν και να προσέχουν το πάρκο, σαν να είναι μέρος του σπιτιού τους.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Για την πραγματοποίηση του τόσο απαραίτητου για την περιοχή έργου, πρωτοστάτησε ο Δήμαρχός μας Νικήτας Κακλαμάνης, ώστε η έκταση των 2 περίπου στρεμμάτων να περιέλθει στην αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή του Δήμου Αθηναίων τον Μάιο του 2009, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθειάς μας για επέκταση του πρασίνου και τη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου στην Αθήνα μας».

Πηγή: Cityofathens

Σχόλια