Παρέμβαση Μπιρμπίλη για την Κλιματική Αλλαγή

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στην παρούσα απειλή της κλιματικής αλλαγής, της αύξησης της θερμοκρασίας, τις δασικές πυρκαγιές και της μείωσης των βροχοπτώσεων στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρθηκε η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, στην παρέμβαση της στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Η Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα λήψης τριών κοινών μέτρων μεταξύ των χωρών της Μεσογείου:

1. Στενή συνεργασία στις διεθνείς διαπραγματεύσεις.

2. Καλή προετοιμασία και οριζόντιος συντονισμός των πολιτικών μετριασμού αλλά και προσαρμογής στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, της γεωργικής παραγωγής.

3. Ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος των συνεχώς αυξανόμενων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μειώνοντας έτσι τον αντίκτυπο, με την ελάχιστη δυνατή διατάραξη των οικονομικών και κοινωνικών δομών.

Και συμπλήρωσε: «Με πυρήνα τη Μεσόγειο, αυτό που είναι πραγματικά νέο είναι η συγκρότηση μιας ομάδας κρατών, μικρών και μεγάλων σε μέγεθος ή σε πληθυσμό, ανεπτυγμένων ή αναπτυσσόμενων, να δρουν από κοινού στα θέματα του κλίματος.

Μία ομάδα που μπορεί να αποτελέσει μία νέα, φρέσκια φωνή στις διεθνείς διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα να καταφέρει, μέσω της συνέργιας, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Μία ομάδα που βλέπει την ανάγκη ανάληψης δράσης για την προσαρμογή και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, όχι ως εμπόδιο στη βελτίωση της ευημερίας του λαού της, αλλά ως ευκαιρία στην ανάπτυξη των οικονομιών, με αυξημένα οφέλη».

Η Υπουργός ΠΕΚΑ είχε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους της Υπουργούς Περιβάλλοντος της Τουρκίας και της Αιγύπτου ErogluVeysel και George Maged αντιστοίχως, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για τους τρόπους μετάβασης σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο χαμηλών ρύπων.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια