«Γόμορρα» με τα σκουπίδια στη Νάπολη – Μεγάλες συμπλοκές πολιτών-αστυνομίας

0
82

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μεγάλης έκτασης συμπλοκές σημειώθηκαν στη Νάπολη μεταξύ πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων με αφορμή τη δημιουργία μιας χωματερής σε περιοχή έξω από την πρωτεύουσα της Καμπανίας.

Σύμφωνα με το BBC οι διαδηλωτές πυρπόλησαν σκουπιδιάρικα και πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες στους αστυνομικούς, με συνέπεια τον τραυματισμό ορισμένων εξ αυτών.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται την ανεξέλεγκτη ρίψη τοξικών ουσιών στην χωματερή, γεγονός που αποτελεί παράδοση στη Νάπολη.

Η εν λόγω χωματερή πρόκειται να δημιουργηθεί στο Εθνικό Πάρκο του Βεζούβιου κοντά στην πόλη Τερζίνιο, με τον κυβερνήτη της Καμπανίας, Στέφανο Καλντόρο να δηλώνει ότι οι διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη δημιουργία νέων χωματερών στην περιοχή.

Ο Καλντόρο χαρακτήρισε τους φόβους των κατοίκων αβάσιμους, παρά την πικρή εμπειρία του παρελθόντος και υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσουν πάνω σε μοντέρνα πρότυπα.

Τα γεγονότα στη Νάπολη έχουν θορυβήσει την κεντρική εξουσία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα.

Σημειώνεται πως η διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος.

Η δράση της ναπολιτάνικης μαφίας στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων περιγράφεται με λεπτομέρειες στο βιβλίο «Γόμορρα» του Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Πηγή: i-live news

Σχόλια