«Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον»: ξεκινά το πρόγραμμα

0
13

Pεριβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων πρόκειται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», ο υφυπουργός μιλώντας στο συνέδριο Economist με τίτλο «Η πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη», ανέφερε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Επίσης, εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρώσει το ΤΕΜΠΕ την αξιολόγηση των τραπεζών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει μέχρι και 1,2 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 400 εκατ. θα δοθούν από το ΕΣΠΑ και έως και 800 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», μέσω του εν λόγω προγράμματος θα χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

Ήδη, έχει συσταθεί το Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών και έχει θεσπιστεί ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης, οπότε η προκήρυξη είναι θέμα ημερών.

Ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε τα δάνεια να ανακυκλώνονται.

Δηλαδή οι δόσεις που θα αποπληρώνουν οι δανειολήπτες θα επιστρέφουν στο ταμείο.

Κάθε 2 ή 3 χρόνια θα μαζεύονται κονδύλια ύψους 300 έως 400 εκατ. που θα χρησιμοποιούνται για την επαναπροκήρυξη δράσεων του προγράμματος.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια