ΑΝΙΜΑ: απελευθέρωση πτηνών στην Πάρνηθα

0
220

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αρπακτικά, πουλιά, σκαντζόχοιρους και χελώνες απελευθέρωσαν στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας μέλη της ΑΝΙΜΑ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στις 3 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, τρία βραχοκιρκίνεζα, ένα  μαυροκιρκίνεζο, επτά γερακίνες, ένα διπλασάινο, ένα χειμωνόσπινο κι ένα γιδοβύζι απελευθερώθηκαν στην τοποθεσία Μπαχούνια, ενώ ανάμεσα στους θάμνους, αφέθηκαν ελεύθεροι επτά σκαντζόχοιροι, τέσσερεις κρασπεδοχελώνες και τέσσερεις ελληνικές χελώνες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δασαρχείου και του Φορέα Διαχείρισης του Δρυμού, μέλη και φίλοι της ΑΝΙΜΑ, της Ορνιθολογικής, η περιβαλλοντική ομάδα του Campion Scool, κάτοικοι της περιοχής καθώς και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ με τις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ επέλεξε να υιοθετήσει το προστατευόμενο είδος γερακιού βραχοκιρκίνεζο, που φωλιάζει και στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, στο Μαρούσι.

Οι εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών συντονίστηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

*Φωτογραφία Χρήστος Βλάχος

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια