ΟΑΕΔ-Σκάνδαλο: τάζουν 2,6 δις. για την απασχόληση – Χρωστούν τα περσινά στις επιχειρήσεις

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης, προϋπολογισμού 2,6 δις. μέσω του ΟΑΕΔ, ο οργανισμός αδυνατεί να καταβάλλει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του προς χιλιάδες επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ χρωστάει επιδοτήσεις εργαζομένων σε χιλιάδες επιχειρήσεις από το Δεκέμβριο του 2009!

Στις επίμονες ερωτήσεις των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΔ για την ημερομηνία καταβολής των επιδοτήσεων προσωπικού που δικαιούνται, οι υπάλληλοι κάνουν… την «πάπια», μεταθέτοντας διαρκώς την τακτοποίηση των υποχρεώσεων του οργανισμού.

Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες για απρεπή συμπεριφορά υπαλλήλων του ΟΑΕΔ προς τους επιχειρηματίες που αφενός δικαιούνται την επιδότηση και αφετέρου στηρίζουν την απασχόληση σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία.

Χιλιάδες επιχειρήσεις που στηρίζουν την απασχόληση, βλέπουν τη ρευστότητά τους στο «κόκκινο», ενώ ο ΟΑΕΔ κωφεύει και η κυβέρνηση μοιράζει δισεκατομμύρια με άδεια ταμεία…

Η αρμόδια υπουργός κα. Λούκα Κατσέλη, αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου διατείνονται δημοσίως ότι στηρίζουν την απασχόληση στον τόπο και ότι λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ίσως ο πρωθυπουργός μετά «τις σβησμένες μηχανές της ανάπτυξης» και τα «χτυπήματα στη ρίζα των προβλημάτων» θα έπρεπε να εξηγήσει χωρίς περιστροφές και (τις γνωστές) αερολογίες τι συμβαίνει με τις τρέχουσες υποχρεώσεις του ΟΑΕΔ.

Πηγή: i-live news

Σχόλια