Φορο-κλειδαρότρυπα ανοίγει η κυβέρνηση

0
42

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η πιστοποιημένη ανικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να κάνει το αυτονόητα, ήτοι να συγκεντρώσει τα φορολογικά έσοδα του Κράτους και να εντοπίσει και να διεκπεραιώσει όπως προβλέπει ο νόμος υποθέσεις φοροδιαφυγής, οδήγησε το οικονομικό επιτελείο στη λύση της δημοσιοποίησης των δηλώσεων όλων των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα»,  όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο taxisnet θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στο διαδίκτυο τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούμενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονομικών.

Ο γενικός γραµµατέας Πληροφοριακών Συστηµάτων του ΥΠΟΙΟ Διοµήδης Σπινέλλης υπερασπίστηκε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων δηλώνοντας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων πως «ο μάγκας µε τα 5 πολυτελή αυτοκίνητα και τις βίλες θα πρέπει να έχει την αντίστοιχη φορολόγηση, δεν µπορεί να δηλώνει εισοδήµατα που δεν δικαιολογούν τον τρόπο ζωής του».

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» πρόσβαση στις λίστες θα έχουν όλοι όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης και υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, ενώ θα υπάρχουν και περιορισµοί, όπως το ενδεχόμενο να µην µπορούν να δουν τα στοιχεία περισσότερων από 20 φορολογουμένων ανά μήνα, ενώ δεν θα είναι δυνατή η ανάκτηση πληροφοριών προηγούμενων ετών.

Στην απόφαση του υπουργείου αντιτάσσονται φωνές που κάνουν λόγο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η (ομολογουμένως επιρρεπής) ελληνική κοινωνία να μετατραπεί σε κουτσομπολίστικη εκπομπή επιπέδου reality, εξαιτίας της ανικανότητας, ατολμίας και διαφθοράς του πολιτικού και ελεγκτικού προσωπικού των οικονομικών υπηρεσιών.

Πηγή: i-live news

Σχόλια