Κακοκαιρία: προβλήματα σε όλη τη χώρα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα στην Αττική και σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, καθίζηση σημειώθηκε στην οδό Σολωμονίδου στην Καισαριανή, όπου γίνονται έργα φυσικού αερίου. Η κυκλοφορία στο σημείο έχει αποκατασταθεί.

Στο Πικέρμι από υπερχείλιση ρέματος πλημμύρισε η οδός Αγίου Χριστοφόρου, κάθετη της Λεωφόρου Σπάτων – Πικερμίου, που έκλεισε για πάνω από μία ώρα τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Στην Αττική η πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για άντληση, έγιναν ενέργειες στις εννέα, ενώ σημειώθηκαν έξι κοπές δέντρων.

Εκτός από την Αττική, στην Καλαμάτα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων προκλήθηκε πτώση δέντρων, μίας κολόνας Δ.Ε.Η., ενώ αποκολλήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές έξι σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στη Μυτιλήνη η Πυροσβεστική δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, από τις οποίες στις 12 έγιναν ενέργειες.

Επίσης, στις 8 το βράδυ της Κυριακής κλιμάκιο της Πυροσβεστικής απεγκλώβισε ένα άτομο, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο, στο 20ό χιλιόμετρο Ναυπλίου – Λιγουριού.

Τέλος, ανεμοστρόβιλος στο Βασιλικό Ζακύνθου, προκάλεσε υλικές ζημιές σε σπίτια και ελαιοκαλλιέργειες, καθώς και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν τη Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και ανέμους που θα φθάσουν το βράδυ τοπικά στο Αιγαίο τα οκτώ μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη, στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο, τη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.  Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι επτά μποφόρ.

Πηγή: i-live news

Σχόλια