Σύνοδος για την Κλιματική Αλλαγή στην Αθήνα

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Η Πρωτοβουλία του πρωθυπυργού Γιώργου Παπανδρέου για την εν λόγω διάσκεψη, γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από τις χώρες της Μεσογείου.

Η διάσκεψη θα αποτελέσει την εναρκτήρια δράση της Πρωτοβουλίας, με την υπογραφή της Διακήρυξης για τη Συνεργασία των Μεσογειακών Κρατών για την Κλιματική Αλλαγή.

Θα εξετασθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στη Μεσόγειο και η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής για την επίτευξη μιας Παγκόσμιας Συμφωνίας για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Επίσης, θα συζητηθούν οι προκλήσεις που η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή διαμορφώνει και πώς αυτές μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες για την Πράσινη Ανάπτυξη.

Με την υπογραφή της Διακήρυξης θα συζητηθούν μεταξύ των εταίρων τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα διακρατικά προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν προκειμένου να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές μία Μεσόγειο αναλλοίωτη και προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η εν λόγω πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού υλοποιείται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, τα οποία διοργανώνουν τη σύνοδο.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια