Έκλεισαν πάλι τα Τέμπη

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι σήμερα το βράδυ στις 10, για προοληπτικούς λόγους μετά από πτώση βράχου στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα 15 Οκτωβρίου, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

Η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για την εκτέλεση εργασιών προς αποκατάσταση του προβλήματος που προκάλεσε η κατολίσθηση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εναλλακτικές διαδρομές

Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη:

1.Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία , θα εκτρέπονται:

-Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας -Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

-Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης Αμπελώνα Τυρνάβου Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.

2.Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων και τα λεωφορεία ΚΤΕΛ, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση προς Αθήνα:

1.Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό)- Κοζάνη και από εκεί:

-Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης- Ελασσόνας- Τυρνάβου- Αμπελώνα- Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

-Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

2.Όλα τα Ι.Χ.Ε. τα φορτηγά μέχρι 3,5, τόνους και τα λεωφορεία ΚΤΕΛ, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Δ/σης Στομίου καιθα ακολουθούν τη διαδρομή Ομόλιο-Στόμιο-Κόκκινο νερό-Βελίκα-Αγιόκαμπο-Αγιά-Κόμβο Πλατυκάμπου-Π.Α.Θ.Ε.

Εξαιρούνται όμως από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής, από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του Ανατολικού άξονα, καθώς και κατοίκων των Δήμων Κάτω Ολύμπου & Ευρυμενών:

•Φορτηγά , για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα(λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Η «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ» επισήμανε σε σχετική ανακοίνωση της:

«Ύστερα από την αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η κυκλοφορία εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους-αλπινιστές».

Πηγή: i-live

Σχόλια