Πετρέλαιο θέρμανσης: τι να προσέχουμε στην παραλαβή

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ξεκινάει σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ορισμένα σημεία στα οποία οι παραλαβόντες οφείλουν να είναι προσεκτικοί για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις…

Ειδικότερα:

1. Πριν από κάθε παραγγελία ή την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια του πετρελαίου προτείνεται μια σχολαστική έρευνα στην αγορά και φυσικά μια καλή διαπραγμάτευση στην τιμή. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι τιμές θα κυμανθούν από 0,67 ως 0,70 ευρώ ανά λίτρο.

2. Οι καταναλωτές οφείλουν να ελέγχουν το μετρητή του βυτιοφόρου πριν και μετά την εκφόρτωση, αλλά και να έχουν τη δική τους βέργα μέτρησης. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό της βέργας, καθώς και τον όγκο της δεξαμενής τους.

3.Μετά την παραλαβή πρέπει να περιμένουν πέντε με έξι λεπτά ώστε το πετρέλαιο να «κάτσει» και η μέτρηση να είναι ακριβέστερη.

4. Να πληρώνουν εφόσον αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής- πληρωμής το ύψος που μετρήθηκε πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα. Οι νόμιμες αποδείξεις πρέπει να έχουν όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα σωστά, δηλαδή τον όγκο (λίτρα), την τιμή λίτρου, το ποσό πληρωμής, ημερομηνία κλπ.

5.Να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι κόκκινο ζωηρό και όχι θολό, διότι σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να έχει νοθευτεί.

6. Πρέπει να γίνεται συχνή συντήρηση του καυστήρα. Η καλύτερη περίοδος για τη συντήρηση του καυστήρα είναι η άνοιξη, όταν τα κατάλοιπα της καύσης είναι ακόμα νωπά και απομακρύνονται εύκολα.

Πηγή: i-live news

Σχόλια