ΕΕ: επιχειρήσεις ζητούν 30% μείωση των εκπομπών

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

To Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση(WWF), αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι 29 Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ζητούν από την ΕΕ, να αυξήσει τη φιλοδοξία της πολιτικής της και να μειώσει κατά 30% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να τονωθεί το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Μεταξύ των εταιρειών που υποστηρίζουν την κοινή επιχειρηματική διακήρυξη είναι: η  Acciona, η Alstom, η Barilla, η BNP Paribas,η  Crédit Agricole, η Elopak,η Google, τα Marks and Spencer, η Sony Europe και η Vodafone.

Η διακήρυξη αντανακλά ένα αυξανόμενο συνασπισμό επιχειρήσεων και υπουργών περιβάλλοντος, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική της για το κλίμα, ώστε να διασφαλίσει τη μακροχρόνια ανταγωνιστικότητα κατά της Κίνας και των ΗΠΑ, σε μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά αγαθών και υπηρεσιών χαμηλού άνθρακα.

Ο στόχος της ΕΕ είναι να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% μέχρι το 2020, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Ένας παράγοντας που συνέβαλε στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ το 2008 και 2009, ήταν η οικονομική κρίση.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα τονώσουν το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια