Συνάντηση Μπιρμπίλη με Αμερικανό Πρέσβη

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Αμερικανό Πρέσβη, DanielSmith, είχε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, όπου συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός ανέλυσε την πολιτική του Υπουργείου στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης, της κλιματικής αλλαγής- εν’ όψει και της διάσκεψης του ΟΗΕ στο Κανκούν- και της ενέργειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ και το νόμο για την εφαρμογή μέτρων για την ενεργειακή απόδοση.

Επιπλέον, υπογράμμισε τις προτεραιότητες του Υπουργείου στον τομέα των αναπλάσεων και παρεμβάσεων στον αστικό ιστό της πόλης και τις δράσεις ανάδειξης του υφιστάμενου κτηριακού δυναμικού.

Η κ. Μπιρμπίλη παρουσίασε το νέο νόμο για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, το Πράσινο Ταμείο, και την κύρωση δασικών χαρτών, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει ένα οργανωμένο εργαλείο άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής, καθώς και προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας.

Στον τομέα των υδάτων έγινε ειδική αναφορά σε θέματα ποιότητας πόσιμου νερού και σχετικών κανονισμών και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για συνεργασία.

Εκφράστηκε η πρόθεση να συμμετάσχουν Αμερικανοί εμπειρογνώμονες στη διάσκεψη για το θέμα του πόσιμου νερού, με έμφαση στο εξασθενές χρώμιο, που οργανώνει το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Νοέμβριο.

Ο Αμερικανός Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εν λόγω τομείς δράσεις του ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας ότι παρόμοιες πολιτικές αποτελούν προτεραιότητα και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσφιξη της συνεργασίας, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια