Βραβείο Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος στις 24 Νοεμβρίου

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το πρώτο Διεθνές Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος θα απονεμηθεί το Νοέμβριο.

Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Αμβούργου την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, με προβλεπόμενη ώρα έναρξης στις 10.30π.μ. και ολοκλήρωσης στις 15.00μ.μ., παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του επιστημονικού και πολιτικού κόσμου.

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, στις 19.00μ.μ., θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν της βραβευμένης οργάνωσης στο Δημαρχείο του Αμβούργου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο Ίδρυμα Ωνάση (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα), την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 σχετικά με το Διεθνές Βραβείο Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Το Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος θεσπίστηκε το 2009, σε συνεργασία με την Πόλη του Αμβούργου.

Θα απονέμεται κάθε δύο χρόνια, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο ύψους €250.000.

Το Βραβείο θα απονέμεται σε πρόσωπα ή φορείς που έχουν προσφέρει εξαιρετικό επιστημονικό έργο για την επίλυση προβλημάτων προστασίας περιβάλλοντος και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της συντηρητικής χρήσης ενέργειας.

Θα αναγνωρίζει είτε εξαιρετικά επιτεύγματα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είτε πολλά υποσχόμενα επιστημονικά έργα εν εξελίξει προκειμένου, με το χρηματικό έπαθλο, να διασφαλίζεται η επιτυχής ολοκλήρωσή τους.

Econews

Σχόλια