Τουρίστες χτίζουν οικολογικό χωριό στη Σιέρα Λεόνε

0
23

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν για τη Σιέρα Λεόνε σκέφτονται μια χώρα ρημαγμένη από τον δεκαετή εμφύλιο πόλεμο και τις διαδοχικές δίκες για εγκλήματα πολέμου.

Ωστόσο, οχτώ χρόνια μετά το τέλος του πολέμου η Σιέρα Λεόνε ελπίζει ότι μέσω του τουρισμού θα καταφέρει να αναπτυχθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο ο οργανισμός Tribewanted αποφάσισε να δημιουργήσει ένα χωριό για οικολογικές διακοπές στην παραλία John Obey, 20 μίλια από την πρωτεύουσα Φρίταουν.

Το χωριό αναμένεται να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο. Οι τουρίστες θα καταβάλλουν το ποσό των 450 δολαρίων για τη διαμονή τους στην κοινότητα για μια εβδομάδα, ενώ παράλληλα θα βοηθούν στις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί το οικολογικό χωριό.

Το ποσό που θα καταβάλλουν καλύπτει τη διατροφή τους, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια θα πρέπει να τα πληρώσουν μόνοι τους.

«Θα συνεργαστούμε με τους κατοίκους της περιοχής και θα φτιάξουμε το χωριό μας σε αυτή τη μικροσκοπική χερσόνησο. Αυτή θα είναι η καινούρια μας ζωή», δήλωσε στο CNN ο Ben Keene, συνιδρυτής του Tribewanted.

«Θέλουμε να μας επισκέπτονται τουρίστες γιατί έτσι θα έχουμε και εμείς δουλειά. Δουλεύαμε με τουρίστες πριν αλλά με τον πόλεμο όλα κατέρρευσαν», είπε ένας κάτοικος της κοινότητας John Obey.

«Στέλνουμε μήνυμα ότι η Σιέρα Λεόνε περιμένει τον κόσμο να την επισκεφτεί. Η χώρα μας έχει πολλά να δείξει», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι οικολογικό χωριό στη Σιέρα Λεόνε είναι το δεύτερο project του οργανισμού Tribewanted.

Το πρώτο πρόγραμμα του οργανισμού υλοποιήθηκε στο νησί Fijian και απέφερε στην τοπική οικονομία κέρδη που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια