Πετρέλαιο θέρμανσης: συμφωνία υπουργείου-βενζινοπωλών – Παρασκευή η διανομή

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα «βρήκανε» οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά πάνω στην επιστροφή του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και η διανομή ξεκινάει κανονικά την Παρασκευή.

Σύμφωνα με «Το Βήμα» η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 67 με 70 λεπτά ανά λίτρο, αυξημένη κατά 26%-30% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατάργησης των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Μεταφορών.

Ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε στα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν, αλλά βασικό πρόβλημα του κλάδου είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από τα σουπερ-μάρκετ και η ουσιαστική εξαφάνιση ενός ακόμα τομέα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με τις ευλογίες του κράτους.

Πηγή: i-live news

Σχόλια