Άρση του μορατόριουμ για τις εξορύξεις ανακοίνωσε ο Ομπάμα

1
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την άρση της απαγόρευσης εξορύξεων σε μεγάλα βάθη ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ομπάμα με το επιχείρημα ότι η νέα, αυστηρή νομοθεσία δεν αφήνει περιθώρια για άλλο οικολογικό έγκλημα σαν αυτό στον Κόλπο του Μεξικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισήμανε το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, οι πετρελαϊκές εταιρείες πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς και να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε τυχόν ατυχήματα.

«Η πετρελαϊκή βιομηχανία θα λειτουργεί με βάση την αυστηρή νομοθεσία, θα τεθεί υπό αυστηρή επίβλεψη και θα ελέγχεται από μια ρυθμιστική Αρχή, ενώ εμείς θα συνεχίσουμε νε βελτιώνουμε τις ρυθμίσεις που έχουμε ήδη επιβάλλει», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ken Salazar.

Σημειώνεται ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία και η Γερουσιαστής Mary Landrieu ζήτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών να μπει τέλος στην απαγόρευση, ωστόσο η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace εξέφρασε την αντίθεση της στην εσπευσμένη άρση του μορατόριουμ.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση εξορύξεων σε μεγάλα βάθη λίγο μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού τον περασμένο Απρίλιο.

Η απαγόρευση υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μέχρι το Νοέμβριο, όμως τα σχέδια άλλαξαν καθώς οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται για τις ενδιάμεσες εκλογές της 2ας Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου.

Για το econews

Newslink Hellas

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.