Η Google επενδύει στην αιολική ενέργεια

0
81

Περιβάλλον- Ενέργεια-Οικολογία.

Η εταιρεία Google σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει από κοινού μαζί με άλλες εταιρείες, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την κατασκευή υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέουν παράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία θα κατασκευαστούν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών θα γίνει σε μια έκταση που βρίσκεται 350 μίλια από την ακτή του Νιου Τζέρσεϊ και θα φτάνει μέχρι τη Βιρτζίνια.

Η ενέργεια που θα παράγεται μπορεί να φτάσει μέχρι και 6.000 μεγαβάτ, αρκετή για να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες 1,9 εκατ. νοικοκυριών.

«Το σύστημα αυτό θα αλλάξει το ενεργειακό χάρτη της χώρας και θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Google.

Μεταξύ των επενδυτών, είναι η Ιαπωνική εταιρείας Marubeni Corp. και η Αμερικανική Good Energies.

Το μερίδιο που θα κατέχει η Google  θα είναι 37,5%.

Το έργο υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 5 δις δολάρια.

Η εν λόγω ανακοίνωση της εταιρείας έγινε δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη που έκανε ότι έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που κάνει τα αυτοκίνητα να οδηγούνται μόνα τους.

Σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται η έγκριση από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς και από τις τοπικές κυβερνήσεις των πολιτειών του Νιού Τζέρσει, Ντελαγουέρ, Μαίριλαντ και Βιρτζίνια.

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου αναμένεται να αρχίσει το 2013.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια