Ενεργειακό κέντρο Αστακού: αιχμές Παμπούκη κατά Κουβέλη

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Καρφιά» κατά του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη εκτόξευσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, με αφορμή πρωτοβουλία που έλαβε ο πρώτος σχετικά με τα έργα στον Αστακό.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία Κουβέλη να αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ, ο κ. Παμπούκης είπε «όχι, δεν υπήρξε σχετική συνεννόηση. Ο Αστακός είναι µια µεγάλη ιδιωτική επένδυση. Μπορεί να πετύχει, µπορεί και όχι. Αυτό αφορά τα µέλη της κοινοπραξίας. Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της προβαίνοντας στις κατά νόµο αδειοδοτήσεις και µάλιστα σε σύντοµο χρόνο».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κουβέλης είχε διαβεβαιώσει τον υπουργό Επικρατείας για θέματα Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ Δρα Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα, ότι η κυβέρνηση είχε κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την εκκίνηση της επένδυσης:

«ανταποκρινόμενη [η κυβέρνηση]με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, καταδεικνύοντας έτσι τη δέσμευσή της στην άμεση περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ και εξασφαλίζοντας τις βασικές προϋποθέσεις για την κατασκευή του ενεργειακού σταθμού», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Κουβέλης.

Στο μέλλον ο κ. Παμπούκης αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη πιθανών συνεργασιών με το Κατάρ: «Θυµίζω, πάντως, πως οι εξελίξεις στον Αστακό προηγήθηκαν του Μνηµονίου Συνεργασίας που υπογράψαµε µε το Κατάρ στη Νέα Υόρκη.

Από εδώ και πέρα επί ενδεχόµενων επενδύσεων που θα προκύψουν από το Μνηµόνιο την κύρια ευθύνη εκ µέρους της κυβέρνησης φέρει ο υπογράφων, φυσικά µε τη συνεργασία και τη συνέργεια των συναδέλφων µου. Αποκλειστικός γνώµονας της πολιτικής µας είναι η διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Παμπούκης αναφέρθηκε και στα έργα που συμφωνήθηκε να γίνουν στο Ελληνικό: «Όπως έχω δηλώσει όταν θα υπάρξει κάτι σοβαρό και συγκεκριµένο θα ανακοινωθεί τότε. Πάντως, ούτε όλο θα γίνει πάρκο ούτε όλο τσιµέντο και θα ανταποκρίνεται σε µία ολιστική αναπτυξιακή προσέγγιση που θα αφορά όλο το Λεκανοπέδιο και προφανώς τους κατοίκους του. Και ως µοντέλο όλη την Ελλάδα. Το Ελληνικό είναι πολύ σηµαντικός σταθµός εκκίνησης της νέας Ελλάδας που κτίζουµε».

Παράλληλα, ο κ. Παμπούκης σημείωσε πως οι επενδύσεις στο Ελληνικό θα ενταχθούν στη διαδικασία fast track 2, για απλοποίηση των διαδικασιών και παράκαμψη της γραφειοκρατίας.

Πηγή: i-live news

Σχόλια