Γιούνκερ: "Γνώριζαν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αλλά αδράνησαν σκόπιμα"

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σάλο έχει ξεσηκώσει η παραδοχή του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν προ πολλού την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά αδράνησαν για να μη θιγούν οι εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας προς τη χώρα μας.

Επίσης, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός διέψευσε ότι προειδοποίησε Έλληνα πρωθυπουργό για την κρίση που ερχόταν και εκείνος του απάντησε «διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα».

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε πως είναι προφανές σε ποιον αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ, φωτογραφίζοντας τον Κώστα Καραμανλή: «Όλοι μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφερόταν», είπε ο ΥΠΟΙΟ.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέρρευσε ότι ουδέποτε ο Κώστας Καραμανλής θα χρησιμοποιούσε υποτιμητικά λόγια για τη χώρα του, ενώ οργίλη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Κώστας Σημίτης.

Την έκπληξή του για τις δηλώσεις Γιούνκερ εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον οποίο ο πρόεδρος του Eurogroup κατονομάζει μεταξύ αυτών που γνώριζαν για το «ελληνικό πρόβλημα».

Πηγή: i-live news

Σχόλια