Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

0
14

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σήμερα 10 Οκτωβρίου πραγματοποιείται ο ετήσιος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου το κέντρο της πόλης θα μείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί.

Ο Ποδηλατικός Γύρος περιλαμβάνει δύο διαδρομές, ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διάθεση του πολίτη.

Η μεγάλη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων ξεκινάει από το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη φύλαξη των ρούχων των συμμετεχόντων.

Η μικρότερη διαδρομή είναι για τα Α.με Α. και τα παιδιά και έχει μήκος 700 μέτρα. Η εκκίνηση για αυτή τη διαδρομή δίνεται από την Πλατεία Συντάγματος έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων η Τροχαία από τις 9 το πρωί και έως το τέλος του αγώνα σταδιακά θα διακόπτει την κυκλοφορία κατά μήκος των οδών:

Στη 1η διαδρομή: Παναθηναϊκό Στάδιο (αφετηρία), Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Λ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Αιόλου, Σταδίου, πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Λ. Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).

Στη 2η διαδρομή: Πλατεία Συντάγματος (Αφετηρία), Βασ. Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).

Ιατροί και προσωπικό του ΕΚΑΒ θα είναι παρόντες σε όλη τη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου, έτοιμοι να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα θα γίνουν ποδηλατικοί αγώνες και σε άλλες περιοχές της Αττικής και η Τροχαία θα διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία ως εξής:

-Για την 25η ανάβαση Ακρόπολης – Υμηττού από τις 9 έως λήξη αγώνα στη διαδρομή: Στήλοι Ολυμπίου Διός στη Διον. Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Β. Αλεξάνδρου, Γρηγορίου Θεολόγου, Εθν. Αντιστάσεως, Νεκροταφείο Καισαριανής με κατεύθυνση προς ραντάρ στη κορυφή Υμηττού.

-Για τον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Νέας Χαλκηδόνας από τις 10.30 έως λήξη αγώνα στη διαδρομή: Λ. Δεκελείας, Αχαρνών, Κουρτίδου, Νεϊγύ, Περισσού, Τσούντα, Πεταλά, Δερβενακίων, Δωδεκανήσου, Κανάρη, Τρύπια, Δεκελείας, Παπαναστασίου, Περικλέους, Γρηγορίου Ε”.

-Για το Γύρο Αιγάλεω από τις 8.30 έως λήξη αγώνα στις διαδρομές:

Πρώτη διαδρομή: Ιερά Οδός (εκκίνηση), Μυριοφύτου (αναστροφή), Ιερά Οδός, Άλσος (τερματισμός).

Δεύτερη διαδρομή: Ιερά Οδός (εκκίνηση), Μυριοφύτου, Π.Καβάλας, Αναγεννήσεως, Πελοποννήσου, Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Σπυρίδωνος, Δημητσάνης, Κορυτσάς, Σαλαμίνος, Αγ. Βαρβάρας, Διοβουνιώτου, Κεφαλληνίας, Κ. Βάρναλη, Θεσσαλονίκης, Σ. Σαράφη, Ι. Οδός, είσοδος Άλσος Αιγάλεω (τερματισμός).

Πηγή: i-live

Σχόλια