Πρότυπο ηλιακό πάρκο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

0
77

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μέσα στο 2011 αναμένεται να δημιουργηθεί στην κεντρική πλατεία του δήμου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, ένα πρότυπο ηλιακό πάρκο αποτελούμενο από 15 ηλιακά φωτιστικά δρόμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο σύμβουλος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της εταιρίας ΕΥΡΩΣΥΝ Δίτσιος Βασίλειος, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να πετύχουμε ακόμη και 100% μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά φώτα της ΔΕΗ και αυτονομία όλες τις μέρες του χρόνου».

Επίσης, θα τοποθετηθούν θα τοποθετηθούν πλάκες ηλιακής ενέργειας πάνω στους συμβατικούς στύλους της ΔΕΗ, οι οποίες θα συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια, θα την συσσωρεύουν στην μπαταρία και στη συνέχεια θα την μετατρέπουν σε ηλεκτρική.

Η μπαταρία κάθε φωτιστικού σώματος θα έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύσει ρεύμα μέχρι και για τρεις μέρες. Σε περίπτωση έλλειψης ηλιοφάνειας έχει προβλεφθεί ειδικός μηχανισμός, ο οποίος θα τροφοδοτεί με ρεύμα τους στύλους.

Τα ηλιακά φωτιστικά σώματα δρόμου έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθώς λειτουργούν με την καθαρή ενέργεια από τον ήλιο που συλλέγουν μέσω του φωτοβολταικού του συλλέκτη.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Δίτσιος τόνισε ότι έχουν μηδενικά έξοδα λειτουργίας και οι ώρες ηλιακής τους ζωής ανέρχονται σε 50,000.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια