Τα «οικολογικά» ξενοδοχεία ελκύουν τους τουρίστες

0
373

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δημοφιλή γίνονται μεταξύ των τουριστών τα ξενοδοχεία που εφαρμόζουν φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας traveldaily news.

Οι τουρίστες που επιλέγουν «οικολογικά» ξενοδοχεία προέρχονται από τις μεσαίες και ανώτερες κοινωνικές τάξεις, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που δημοιοποιήθηκαν στο 5o RED Business Forum που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, περίπου 43 εκατ. τουρίστες παγκοσμίως αυτό-προσδιορίζονται ως «οικοτουρίστες».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του traveldailynews το 80% των Γερμανών τουριστών δηλώνει ότι τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα παίζουν σημαντικό ρόλο όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους, ενώ το 1/3 των Αμερικανών υποστηρίζει ότι είναι πρόθυμο να πληρώσει παραπάνω, αρκεί το ταξίδι και η διαμονή τους να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ το ίδιο λέει και το 21% των Βρετανών που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους.

Οι παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν πως η εφαρμογή τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την ενεργειακή κάλυψη των μονάδων, όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα και γεωθερμία, όχι μόνο συμβάλλουν στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων, αλλά καθιστούν τα ξενοδοχεία πιο ελκυστικά στους «περιβαλλοντικά ευαίσθητους» τουρίστες.

Πηγή: traveldailynews

econews

Σχόλια