«Όχι νέα μέτρα» είπε ο Παπανδρέου – Πόλεμος για το «λεφτά υπάρχουν»

0
24

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Δεν θα λάβουμε νέα μέτρα» διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε τη δυσμενή αναθεώρηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων από τη Eurostat, διαψεύδοντας τα σενάρια περί επιδείνωσης των όρων του Μνημονίου: «Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Έλληνας πολίτη», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως εφεξής «θα είμαστε η πιο διαφανής χώρα σε ό,τι αφορά τις στατιστικές».

Η τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έρχεται λίγες ώρες μετά τη παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Π. Στάινμπρουκ, στο οποίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για την τραγική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας όταν προεκλογικά δήλωνε ότι «λεφτά υπάρχουν». Μάλιστα, ο κ. Στάινμπρουκ λέει πως ο κ. Γ. Παπανδρέου του είχε εκμυστηρευθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 ότι δεν ήταν σίγουρος -λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα- αν επιθυμούσε να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

Οι ισχυρισμοί Στάινμπρουκ πυροδότησαν έντονους διαξιφισμούς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων με τη ΝΔ να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και ότι είπε συνειδητά ψέμματα για να κερδίσει τις εκλογές.

Στην ομιλία του στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου απέστρεψε τους χαρακτηρισμούς λέγοντας πως κατά την πρωθυπουργία Καραμανλή «είχε κυριαρχήσει το ψέμα, η αδιαφάνεια, η απόκρυψη της αλήθειας» και έδωσε συνέχεια σε αυτό τον ιδιότυπο πόλεμο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιο κόμμα είπε τα περισσότερα ψέμματα στον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας λέγοντας  πως  «χρήματα υπήρχαν, αλλά ξοδεύτηκαν στα Βατοπέδια, στα δομημένα ομόλογα, στην κομματική σπατάλη, στις παχυλές αμοιβές των μελών των διαφόρων επιτροπών, στους αγροφύλακες, κλπ.

Τέλος, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ περί δυνατότητα φθηνού δανεισμού πριν η κυβέρνησή του παραδώσει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στην τρόικα μίλησε για «κουτοπονηριά» και προσπάθεια να «ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους».

Για το i-live news

Newslink

Σχόλια