Συνέδριο Sustainable Retail ’10 την Τρίτη 12 Οκτωβρίου

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολόγια:

H Boussias Communications και το περιοδικό «σελφ σέρβις» διοργανώνουν την Τρίτη  12 Οκτωβρίου (08:00 – 17:30, Park Hotel Athens) το Sustainable Retail ’10, το πρώτο Συνέδριο για τις «πράσινες» πρακτικές των σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών τους (www.sellingfmcg.gr).

CEO’s μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και υψηλόβαθμα στελέχη των προμηθευτών τους μιλούν για τη τις δικές τους «πράσινες» επενδύσεις, τα αποτελέσματά τους και τον σχεδιασμό τους για περαιτέρω ανάπτυξή τους στο άμεσο μέλλον.

Keynote speaker, Wendy Evans: Leading authority on green retailing, author, ενεργό μέλος του Greening Retail, President, Evans & Company Consultants Inc

Το Sustainable Retail ’10 θα ξεκινήσει με μια πανοραμική εξέταση της διεθνούς επικαιρότητας και των βέλτιστων ανά τον κόσμο πρακτικών. Στην ομιλία της, η Wendy Evans, ηγετική φυσιογνωμία στον χώρο της των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα αειφορίας, θα παρουσιάσει συγκεκριμένα case studies μερικών από τους παγκόσμιους leader του λιανεμπορίου (Wal-Mart, Tesco, Carrefour, Aldi, Delhaize, Sainsbury’s, Auchan, Marks & Spencer, κά), τις διαφορετικές αειφόρες στρατηγικές που ακολουθούν, τους τρόπους που χρησιμοποιούν για τη μείωση των παραγόντων επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με παράλληλη βελτίωση της κερδοφορίας τους, τα μέσα επικοινωνίας των πρωτοβουλιών τους στους καταναλωτές, τη διαφοροποίηση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, τη διαχείριση του θέματος της ανακύκλωσης κλπ.

Η Wendy Evans γνωρίζει βαθιά τα θέματα αειφορίας που απασχολούν το λιανεμπόριο και τους προμηθευτές του. Είναι ενεργό μέλος του Greening Retail, ενός προγράμματος που προωθείται με μια μεγάλη συνεργασία του Retail Council of Canada, του National Retail Federation των ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου Ryerson, και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στόχος του Greening Retail (www.greeningretail.ca) είναι να στηρίζει τις επιχειρήσεις λιανικής στο έργο της μείωσης των συντελεστών που επιβαρύνουν το περιβάλλον, σε συνδυασμό με εξοικονόμηση χρημάτων και βελτίωση της κερδοφορίας τους.

Είναι πολύ τιμητικό για την Wendy Evans, που μια τόσο ισχυρή συσπείρωση δυνάμεων και σημαντική πρωτοβουλία, περιλαμβάνει την Evans & Company Consultants, της οποίας είναι Πρόεδρος, ως μόνη εκπρόσωπο του ιδιωτικού τομέα. Στο πλαίσιο του Greening Retail η Evans και οι συνεργάτες της αφιέρωσαν πολύτιμη ενέργεια στη δημιουργία μιας εκτενέστατης βάσης δεδομένων βέλτιστων πρακτικών, στην οποία περιλαμβάνονται οι δράσεις όλων των γνωστών επιχειρήσεων super markets και λοιπής λιανικής.

Ως συνέπεια της αφοσίωσης της στο retail business, η Evans έχει καταστεί ένας βασικός σχολιαστής των Καναδικών ΜΜΕ, σε θέματα σχετικά με το λιανεμπόριο και τον παγκόσμιο κολοσσό Wal-Mart.

Στην καριέρα της, έχει προσφέρει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της σε πολλούς λιανέμπορους σε ΗΠΑ και Καναδά (μεταξύ τους οι Home Depot, Loblaw, National Grocers, Federated Department Stores – Bloomingdales, Saks Fifth Avenue), αλλά και σε άλλους σημαντικούς οργανισμούς (όπως το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου). Πριν δημιουργήσει την Evans & Company Consultants το 1987, εργάστηκε σε καναδικές επιχειρήσεις (Smithbooks, Moyers, Collins Publishers, ως Marketing Director, ως Διευθύντρια Αγορών και ως Merchandising Manager). Επιπρόσθετα, έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ryerson. Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο που ειδικεύεται στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά και πολλά άρθρα και μελέτες. Το πανεπιστημιακό της πτυχίο είναι στα Οικονομικά.

Συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αγοράς

Στο Συνέδριο συμμετέχουν με ομιλίες τους υψηλόβαθμα στελέχη του λιανεμπορίου και των προμηθευτών του, καθώς και ειδικοί επιστήμονες. Μεταξύ άλλων:

  • Νίκος Βερόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, όμιλος Βερόπουλος
  • Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, όμιλος Μετρό
  • Φλωρεντία Κουλαμπά, Διευθύντρια Ποιότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος
  • Κατερίνα Γκούμα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, όμιλος Α-Β Βασιλόπουλος
  • Λευκή Γεωργάκη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Frost-it Refrigeration
  • Pierluigi Schiesaro, Research & Development Director, Arneg Spa Italy – Frost-it Refrigeration
  • Αλεξία Μαχαίρα, υπεύθυνη ΕΚΕ και Επικοινωνίας, Α-Β Βασιλόπουλος
  • Σωτήρης Ξεπαπαδέας, Chief Designer καταστημάτων ομίλου Βερόπουλος
  • Γιώργος Γεωργαδάκης, Διευθυντής βιώσιμης ανάπτυξης & Ασφάλειας καθαριστικών προϊόντων, Henkel Hellas
  • Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθυντής Πωλήσεων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
  • Θάνος Γιαβρόπουλος, European Logistics Sustainability Manager/Logistics Manager, Colgate Palmolive Hellas
  • Ηλίας Κατσούλης, Προϊστάμενος τεχνικής υπoστήριξης & επαγγελματικής ψύξης, Daikin Hellas
  • Ρέα Δουμανά, Διευθύνουσα Σύμβουλος, CSS
  • Γιώργος Παϊσίδης, Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Φωτισμού, Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Μελετητών Φωτισμού
  • Χρυσάνθη Σκλαβουνάκη, Country Business Development Manager, IFCO Systems Hellas
  • Νίκος Κατσαρός, Επιστημονικός Συνεργάτης Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος
  • Γιώργος Μαρκογιαννάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός (MSc), Τμήμα Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής, ΚΑΠΕ (Εθνικός φορέας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών και της ορθολογικής διαχείρισης ενέργειας)
  • Εμμανουήλ Περάκης, Διευθύνων Εταίρος, Stream Management

   Το Συνέδριο χαιρετίζουν:

    • Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)
    • Νίκος Καραγεωργίου, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ)»

     Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση εκ μέρους του κ. Pierluigi Schiesaro, Research & Development Director, Arneg Spa Italy – Frost-it Refrigeration 2 Case Studies με εφαρμογές του concept “BeEnvironment” της ARNEG. Το συγκεκριμένο concept, υλοποιούμενο σε δύο καταστήματα με διαφορετικές τεχνικές, αποδεικνύει πως είναι δυνατόν να επιτευχθούν κερδοφόρες οικολογικές λύσεις στον χώρο της επαγγελματικής ψύξης. Στην πρώτη περίπτωση παρουσιάζεται η εφαρμογή σε ένα «green store” της Tesco Ουγγαρίας όπου χρησιμοποιείται μόνο CO2 ως ψυκτικό αέριο και όλα τα ψυγεία έχουν εξοπλιστεί με τις πιο σύγχρονες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Στο δεύτερο case study, στην Chioggia της Ιταλίας, το ίδιο concept της ARNEG παρουσιάζεται σε μια εφαρμογή που αφορά στην ενσωμάτωση του συστήματος ψύξης στο σύστημα κλιματισμού, με εμφανή εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση κόστους.

     To Συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με τη συζήτηση των ζητημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις σχετικά με τις πράσινες επενδύσεις σε πάνελ, όπου συμμετέχουν οι:

     Νίκος Βερόπουλος, Πρόεδρος, όμιλος Βερόπουλος, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Μετρό, Pierluigi Schiesaro, Arneg Spa Italy – Frost-it Refrigeration, Γιώργος Γεωργαδάκης, Henkel Hellas, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Ηλίας Κατσούλης, Daikin Hellas, Θάνος Γιαβρόπουλος, Colgate Palmolive Hellas.

     Συντονιστής: Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος, Eurocharity

     Για πληροφορίες-συμμετοχές: Κατερίνα Μπουσμπουκέα, τηλ.: 210 6617 777 (εσωτ. 128), e-mail: bousboukea@boussias.com

     Σχόλια