Υποχώρησε ο Ομπάμα για τα φωτοβολταϊκά στον Λευκό Οίκο

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το πράσινο φως για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον Λευκό Οίκο έδωσε τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε από οικολογικές οργανώσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Στήβεν Τσου, «στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου του 2011 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον Λευκό Οίκο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που θα μετατρέπουν το φως του ήλιου σε ηλεκτρική ενέργεια».

«Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που είχαμε φωτοβολταϊκά στη στέγη του Λευκού Οίκου», τόνισε ο κ. Τσου κατά την ομιλία του στο πανεπιστήμιο George Washington.

Υπενθυμίζεται ότι το 1979 ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ είχε εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στη στέγη του Λευκού Οίκου, όμως το 1986 ο πρόεδρος Ρήγκαν έδωσε εντολή να τα «ξηλώσουν» και έκτοτε δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ.

Όταν τέθηκε εκ νέου το θέμα των φωτοβολταϊκών στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα ήταν αρνητικός ωστόσο, μετά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε, υπαναχώρησε.

Εκτιμάται ότι στη στέγη του Λευκού Οίκου θα εγκατασταθούν 20 με 50 φωτοβολταϊκά. Το σύστημα θα παράγει τουλάχιστον τη διπλάσια ενέργεια από αυτή που χρειάζεται ένα μέσο σπίτι στην Ουάσιγκτον.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια