«Εξοικονομώ Κατ” Οίκον»: μεγάλη συμμετοχή από τις τράπεζες

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατά 75% υπερκαλύφθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στις τράπεζες, για να συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ” Οίκον», όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί τις επόμενες εβδομάδες και προβλέπει επιδοτήσεις ή άτοκα – χαμηλότοκα δάνεια για νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας με αντικατάσταση ή αναβάθμιση του καυστήρα, μονώσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, κλπ.

«Σε μια περίοδο όπου ο κατασκευαστικός κλάδος δοκιμάζεται και χιλιάδες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απειλή της ανεργίας, δίνουμε το σύνθημα για επανεκκίνηση και αναθέρμανση της οικονομίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του πολίτη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κρατική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στα  400 εκατ. ευρώ, ενώ οι τράπεζες καλούνται να συνεισφέρουν με άλλα 400.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές που υπεβλήθησαν τη Δευτέρα από επτά τράπεζες ήταν 700 εκατ. ευρώ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια