Χημικά προϊόντα: έκκληση από ΕΕ για εφαρμογή της νομοθεσίας

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκκληση στην Ελλάδα, το Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία απηύθυνε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να εφαρμόσουν σε εθνικό επίπεδο την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα χημικά προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα τρία κράτη-μέλη δεν έχουν γνωστοποιήσει μέτρα σχετικά με την οδηγία 2008/112/EC για την ταξινόμηση, την επισήμανση και τη συσκευασία ουσιών και μειγμάτων που αφορούν τα χημικά προϊόντα.

Η συγκεκριμένη οδηγία αποσκοπεί στη βελτίωση της πληροφόρησης, συμβάλλοντας  στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα τρία κράτη-μέλη έχουν δίμηνη προθεσμία για να συμμορφωθούν με την αιτιολογημένη γνώμη που εκδόθηκε στο πλαίσιο των διαδικασιών επί παραβάσει της ΕΕ.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Επιτροπή ενδέχεται να προσφύγει κατ’ αυτών στο Δικαστήριο της ΕΕ.

«Τα χημικά προϊόντα μπορούν να εκθέσουν σε κινδύνους τους πολίτες και το περιβάλλον. Παροτρύνω το Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ελλάδα να θεσπίσουν γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθετικής πράξης σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για το περιβάλλον, Γιάνες Ποτότσνικ.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια