Θεσσαλονίκη: εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα προστασίας των ζώων

0
26

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με «λύκους» γέμισε το Πάρκο της Νέας Ελβετίας, στη Χαριλάου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου και τα 100 χρόνια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Παιδιά δημοτικών σχολείων γέμισαν από το πρωί το πάρκο και έφτιαξαν, σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, λύκους με τεχνικές οριγκάμι και το παζλ της καφέ αρκούδας, ενώ με πρωτοβουλία της Ορνιθολογικής Εταιρείας, ζωγράφισαν κοκκινολαίμηδες και έμαθαν για τα ζώα της θάλασσας από εθελοντές της Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας MOm.

Τις εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή Κυριακή, διοργανώνει το 13ο Σύστημα Προσκόπων και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 250 παιδιά δημοτικών σχολείων, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος των προσκόπων Χρύσα Κοσμίδου.

Στο πάρκο θα λειτουργούν εργαστήρια προσκοπικής τεχνικής, αερομοντελισμού, παραδοσιακών παιχνιδιών, θεατρικού παιχνιδιού, κατασκευών, τοξοβολίας, επιτραπέζιων παιχνιδιών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

«Εχει στηθεί ένα γιγαντιαίο «Σκορ 4» και ένα «Jenga», ενώ σπουδάστριες της σχολής SITAM, θα μαθαίνουν στα παιδιά πώς να κόβουν πατρόν και να ράβουν στη συνέχεια μαντίλες που φοράνε οι πρόσκοποι» πρόσθεσε η κ.Κοσμίδου.

Τέλος, ο Σύλλογος χρηστών ελεύθερου λογισμικού θα εξοικειώνει τα παιδιά με την τεχνολογία των υπολογιστών και με ένα παιχνίδι προσομοίωσης.

Το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συναυλία με συγκροτήματα της πόλης και με φόντο τους λύκους σε γιγαντοοθόνη, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, σε θέματα διαχείρισης των πληθυσμών του λύκου στην Ελλάδα.

Πηγή ΕΞΠΡΕΣ

Σχόλια