Υποχώρηση Ψωμιάδη για το εργοστάσιο βιοκαυσίμων στη Μενεμένη

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παντελής Κουκουλεκίδης

Υποχώρησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε ό,τι αφορά τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής βιοκαυσίμων στο δήμο Μενεμένης, στην Α” Ζώνη Επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο κ. Ψωμιάδης κάλεσε σε συζήτηση τους δημάρχους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη εγκρίθηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο, παρά την αντίθετη απόφαση του Οργανισμού Ρυθμιστικού.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της παράταξης Π. Ψωμιάδη, ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε σύσσωμη.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα του εργοστασίου η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για  «νέο περιβαλλοντικό έγκλημα».

«Φτάνει πια. Οι δυτικές συνοικίες έχουν γίνει ο κάδος απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης. Δεν είμαστε κατά της δημιουργίας εργοστασίου, αλλά να γίνει εκτός πόλης, εκτός οικισμών και εν τέλει εκτός της Α” Ζώνης Επικινδυνότητας», επισήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στη νομαρχία, Παντελής Κουκουλεκίδης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το επίμαχο εργοστάσιο βιοκαυσίμων έχει δυνατότητα παραγωγής 165 χιλιάδων τόνων βιοντίζελ την ημέρα και δεν έχει πάρει έγκριση από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, ως προς τη χωροθέτησή του.

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια