Η πράσινη ενέργεια προτεραιότητα του Ομπάμα για το 2011

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξη του στο γνωστό περιοδικό Rolling Stone, δήλωσε ανάμεσα στις προτεραιότητες του για την επόμενη χρονιά είναι η επαναχάραξη της ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Μπάρακ Ομπάμα παραδέχθηκε ότι δεν έγιναν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αφότου ανέλαβε την προεδρία και απέδωσε το γεγονός στα προβλήματα της οικονομίας.

«Μια από τις προτεραιότητες μου για τον επόμενο χρόνο είναι να υπάρξει μια ενεργειακή πολιτική που θα αντιμετωπίζει όλες τις όψεις της υπερβολικής εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα», τόνισε ο Ομπάμα.

«Ίσως κάνουμε τις αλλαγές σταδιακά αλλά θα επιμείνουμε σε αυτές, επειδή είναι καλό για την οικονομία, την εθνική ασφάλεια της χώρας και τελικά είναι καλό για το περιβάλλον μας».

Η κλιματική αλλαγή ήταν μια από τις σημαντικές προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου όταν ανέλαβε την προεδρία το 2009, αλλά αφιερώθηκε περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην οικονομία.

«Τα τελευταία χρόνια δεν κάναμε αρκετή πρόοδο όσο θα ήθελα όταν ορκίστηκα. Είναι πολύ δύσκολο να σημειωθεί πρόοδος σε αυτά τα θέματα όταν υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση», επισήμανε ο Ομπάμα.

Ερωτηθείς, αν πρόκειται να ρίξει όλο το πολιτικό βάρος του για την ενεργειακή πολιτική, όπως έκανε όταν προσπαθούσε να περάσεις τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία, απάντησε ότι «Ναι. Δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι θα έχουμε μια ενεργειακή πολιτική που θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας παράλληλα με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Για το econews

Newslink Hellas

Σχόλια